Välkommen till Vårdsätravik

2 februari 2017

Vårdsätravik är ett genomtänkt, medvetet och hållbart bostadsprojekt i vacker grönskande natur invid Vårdsätraviken som är den nordligaste delen av Mälaren. Här bor man bara 10 minuter från centrala Uppsala med sjön och ett naturreservat som närmaste granne. Området anses som ett av Uppsalas allra vackraste.

Bostäderna uppförs med det långsiktiga boendets prägel. De tidlösa, ljust putsade radhusen i första etappen har sex rum och kök fördelade över 152 kvm i tre plan. Färgskalan går i crème och terrakotta som mixas med inslag av ljusa träslag och kalksten. Lägenheterna är utrustade med exklusiva kök från Kvänum, rymliga badrum, walk-in-closet, ett fantastiskt ateljéfönster och en gjutjärnskamin som värmer familjen efter skridskoturen en iskall vinterdag. Från det övre planet nås den inbjudande terrassen och på baksidan finns en användbar västvänd uteplats. Bostäderna är genomtänkta och över lag utrustade med förnyelsebara material. Närheten till naturen är påtaglig och den omgivande grönskan blir på många vis en förlängning av den egna uteplatsen. Här finns plats för umgänge och aktiviteter för såväl stora som små.

Varma sommarkvällar är det endast en kort promenad till bryggor och badvikar för kvällsdopp eller rofyllda båtturer. En strålande vinterdag kan det istället vara härligt att snöra på sig skridskor eller spänna på sig skidorna och bege sig ut på den frusna sjön. Vårdsätravik har något att erbjuda året runt.

Vårdsätravik är en del av Vårdsätra, sydväst om centrala Uppsala. Till centrum går busslinjer och fina cykelvägar, med bil tar det endast 10 minuter. I kvarteren planeras för en förskola och det är inte långt till nyrenoverade Gottsunda centrum med bred allservice. Här lever man granne med naturen och vattnet, ett perfekt läge för rekreation samt bad- och båtliv.

Läs mer på vardsatravik.se.