Vue

Brf Vue

Västerås
85 lägenheter
Storlek: 7 000 m² BTA
Arkitekt: E/S-A
Projektering pågår

Du möter Vue i entrén till Öster Mälarstrand. Ett landmärke som kommer att synas över hela staden. Femtio meter över marken bildar den gemensamma takterrassen en lugn oas med magnifik utsikt för de boende. Byggnadens gestaltning är förankrad i både modern arkitektur och Öster Mälarstrands industrihistoria. Huskroppen i bearbetat tegel skapar en levande fasad, ett uttryck som förstärks av skuggspelet från det geometriskt ordnade ramverket. Här planeras för 85 lägenheter över 16 våningar – från genomtänkt utformade ettor till generösa lägenheter med fyra rymliga rum och kök.

Öster Mälarstrand, Västerås

Öster Mälarstrand är en fantastisk utgångspunkt för den som vill uppleva Mälaren. Kalla vintrar erbjuder Västeråsfjärden gyllene möjligheter för lystna långfärdsskridskoåkare från hela Mälardalen. På sommarhalvåret beger sig fritidsbåtsägarna ut bland öar och skär. Äger du ingen egen båt kan du hyra en elbåt för att ljudlöst glida över vattenytan eller hoppa på K-märkta Elbafärjan som avgår från piren. Med färjan kan du ta dig ut till badön Östra holmen, Johannisberg vid Mälarcampingen eller in till Färjkajen närmare stan.

Lägenheterna

Vue omfattar 85 ljusa lägenheter över 16 våningar. Lägenheterna är utformade med utgångspunkt från det moderna livet. Här ryms både det sociala livet över generösa ytor med stort ljusinsläpp där majoriteten av lägenheterna har utsikt i två väderstreck, samt de lugna privata stunderna med rum för avskildhet och ro. Planlösningen har ett flöde som ger långa siktlinjer och inbjuder till rörlighet. Rumsytorna skapar möjlighet att själv anpassa sitt boende och sätta rummens funktion efter behov – ett barnrum kan också vara en matsal eller kanske ett arbetsrum.

Ljuset och den fantastiska utsikten präglar boendet i Vue. Även på lägre våningar är ljusinsläppet generöst. I princip alla lägenheter, utom ettorna, har utblick i minst två väderstreck och med flera balkonger fortsätter hemmet utanför väggarna.

För interiören har tre sobra teman med känsla för detaljer skapats. Samtliga bygger på gedigna materialval, genomgående ekgolv och en harmonisk välkomnande färgsättning. De rogivande badrummen får taktila plattor och kvalitetsval för blandare och porslin. Köken från Vedum levereras med en köksbänk gjort av komposit och i majoriteten av lägenheterna har en köksö placerats mitt i rummet.

Femtio meter över marken bildar den gemensamma takterrassen en grönskande oas med magnifik utsikt. Här skapas inbjudande uterum för gemenskap och stora middagar men också mer privata ytor för den som vill njuta av solen, läsa en bok eller dricka en kopp kaffe i avskildhet.