DRAGONHUSEN

Brf Dragonhusen

Uppsala
26 radhus
Storlek: 3 952 m² BOA
Arkitekt: Blooc House
Färdigställt 2018

Inte långt från Uppsala centrum uppförs Vårdsätravik, ett radhusområde som omfamnas av den fantastiska miljön närmast Ekoln och den omkringliggande livfulla skogen. Med rofylld natur inpå knuten och Uppsalas pulserande liv inte långt borta blir de tidlösa bostäderna det naturliga valet för barnfamiljen såväl för paret som söker generösa ytor i lugn miljö. De ljusa putsfasaderna i kombination med en klassisk arkitektur ger bostäderna ett stort mått av tidlöshet. På samma gång återfinns känslan av samtida design genom ett spektakulärt ateljéfönster som ger vardagsrum och matplats en härlig karaktär. Kök med hög kvalitet från Kvänum med bland annat bänkskiva i kalksten, helkaklad vägg och vitvaror från arkitektfavoriten Smeg. Den öppna planlösningen inbjuder till matlagning och umgänge.

Husen

De tidlösa, ljust putsade radhusen har sex rum och kök fördelade över 152 kvm. Färgskalan går i crème och terrakotta som mixas med inslag av ljusa träslag och kalksten. Lägenheterna är utrustade med kök från Kvänum, rymliga badrum, walk-in-closet, ett fantastiskt ateljéfönster och en gjutjärnskamin som värmer familjen efter skridskoturen en iskall vinterdag. Från det övre planet nås den inbjudande terrassen och på baksidan finns en användbar västvänd uteplats. Bostäderna är genomtänkta och över lag utrustade med förnyelsebara material. Närheten till naturen är påtaglig och den omgivande grönskan blir på många vis en förlängning av den egna uteplatsen. Här finns plats för umgänge och aktiviteter för såväl stora som små.

Redan i entrén märks det tydligt att det inte är ett ordinärt radhus Det är ombonat, snyggt och stilsäkert. I farstun kliver man över en grå klinker lagd i ett fiskbensmönster, en framträdande terrakottafärgad trappa leder upp till nästa våning, en makalös takhöjd reser sig över trappan och ett spektakulärt ateljefönster i vardagsrummet ger hela entréplanet en härlig karaktär. På entréplanet finns dessutom ett ombonat badrum med dusch, ett teknikrum och gott om förvaring.

På mellanplanet börjar bostadens privata del. Här finns tre sovrum. Från master bedroom nås tvätt- och badrum via en praktisk walk-in-closet.

Det översta våningsplanet är extra charmigt och karaktäriseras av sneda tak och vackra takfönster. Här finns två rum som användas som antingen sov-, gäst- eller arbetsrum och ett allrum. Från det övre planet nås dessutom den inbjudande terrassen.

Radhuset har en elegant ljusputsad fasad med en inbjudande entré, många fönster och en häck av Avenbok. Framför husen finns parkeringsplats för bilen samt en planteringslåda med lavendel och silverpäron. På baksidan hittar vi den lilla privata trädgården med trädäck, förrådsbod, ett planterat träd och naturmark som närmaste granne.