Slangexpert öppnar ny butik i Uppsala

23 oktober 2020

Hydroscand, den ledande leverantören av slangar och ledningskomponenter har flyttat in i OOF Groups nybyggda lokaler i Östra Fyrislund.

Hydroscand grundades för 50 år sedan i villaförorten Örby strax söder om Stockholm. Bolaget växte snabbt ur källarlokalen och är idag en global aktör med verksamhet i 20 länder fördelat över tre kontinenter.

– De nya lokalerna är ändamålsenliga med bra synlighet från Almungevägen. Vi ser fram emot att erbjuda våra kunder i Uppsala ännu bättre och snabbare service, säger Hydroscands regionchef Leif Hammarberg.

– Fördelarna är många, butiken är nästan dubbelt så stor, ljusare och rymmer ett större lager – dessutom kommer det att vara mycket enklare att hitta till butiken för nya kunder som behöver byta slang, säger Richard Stjernstedt, platschef på Hydroscand i Uppsala.

Hydroscands grundare och ägare, Björn Holmström, har vigt större delen av sitt liv åt slangar och kopplingar. Björn har samma vision idag som för femtio år sedan, nämligen att sälja slang och ledningskomponenter från en decentraliserad, kundnära organisation.

OOF Group har tecknat ett femårigt hyresavtal med Hydroscand. Lokalerna i Östra Fyrislund, Uppsalas nya industri- och handelsområde intill E4, ligger i direkt anslutning till grannar som Bevego, Würth, Padel Zenter och Ahlsell.

– Att lära känna och teckna hyresavtal med välskötta bolag är alltid kul. När det dessutom är ett svenskt familjeägt företag som under en och samma generation gått från att vara en startup till att vara en global aktör blir det ännu mer tillfredsställande, säger Robert Eek, VD för OOF Group.

Hydroscand AB grundades 1969 och är en ledande leverantör inom slang, ledningskomponenter och avgränsade kundbehov. Hydroscand AB ingår i Hydroscand Group, en familjeägd koncern med verksamhet i 20 länder med en omsättning på €250 miljoner (2019).

OOF Group bedriver projektutveckling av bostäder och kommersiella fastigheter för industri, handel och kontor.


Filer för nedladdning