OOF Group tecknar ett långt hyresavtal när Sörling Group flyttar huvudkontoret till Uppsala

31 mars 2022

OOF Group har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med Sörling Group – Nordens ledande påbyggnadstillverkare och påbyggare till lastbilar och släpfordon. Den nya byggnaden, som planeras vara klar under första kvartalet 2023, kommer att bli företagets nya huvudkontor och ersätter därmed den nuvarande anläggningen i Knivsta.

Sörling, en del av industrikoncernen Inducore, erbjuder allt från dumperkorgar, tippar, släpfordon och lastväxlare och har en stark position på den svenska och norska marknaden. Företaget har även en växande export till nya marknader runt om i Europa. Med en allt större kundkrets har företaget nu växt ur sitt nuvarande kontor, och med tydliga planer för framtiden väljer de nu att satsa stort. Den nya byggnaden, med sina 1400 m² produktionsyta, kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och produktionen påbörjas inom kort.

– Den moderna och hållbara byggnaden i Uppsala kommer att stärka oss som företag. Det ideala geografiska läget i Östra Fyrislund underlättar för kunderna, nyrekrytering och fortsatt expansion av Sörling, säger Anders Felling, VD Sörling Group.

Den senaste uthyrningen innebär att OOF Group kontrakterat över 18 000 m² verksamhetslokaler i Uppsalas snabbt växande verksamhetsområde Östra Fyrislund. Bolagets övriga hyresgäster i området inkluderar Hedin Mobility Group, Würth, Bevego, Hydroscand, Padel Zenter, Hilti, Besikta och Cramo.

– Det är glädjande för både oss och Uppsala att så många fina företag söker sig till området. Sörling blir en ny bekantskap för oss och vi är tacksamma över att vi fått förtroendet att uppföra en hållbar och skräddarsydd anläggning, säger Robert Eek, VD för OOF Group.


FILER FÖR NEDLADDNING