Hedin Mobility Group ny hyresgäst i Uppsala

22 december 2021

OOF Group har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Hedin Mobility Group, en av Europas största privatägda bilåterförsäljare. Den nya anläggningen i Östra Fyrislund ska ge plats åt totalt 4 800 m² försäljnings- och verkstadsytor åt varumärkena Renault och Dacia.

– Just nu är vi inne i en stark expansionsfas både i Sverige och Europa. Vår nya anläggning i Uppsala är ett viktigt steg på vägen och vi ser fram emot att utöka vår verksamhet i Uppsalaområdet, säger Anders Hedin, VD Hedin Mobility Group.

Byggnationen av den toppmoderna anläggningen påbörjas efter årsskiftet och förväntas stå färdig under andra kvartalet 2023. I och med uthyrningen är fastigheten Danmarks-Kumla 8:23 fullt uthyrd. På fastigheten har totalt 16 000 m2 verksamhetslokaler kontrakterats. Övriga hyresgäster på fastigheten är Würth, Bevego, Hydroscand, Padel Zenter, Hilti, Besikta och Cramo.

– Det är naturligtvis glädjande att vi lyckats locka Hedin Mobility Group till Östra Fyrislund. Vi hade inte kunnat handplocka en bättre aktör inom den svenska bilbranschen. Hedin Group är väl bekanta med omgivningarna och känner till områdets fördelar bättre än någon annan. Uthyrningen till Hedin visar än en gång hur attraktivt läget intill Uppsalas södra infarter är för såväl hyresgäster som besökare, säger Robert Eek, VD för OOF Group.

Hedin Mobility Group är en av Europas största privatägda bilåterförsäljare. I koncernens portfölj finns över 30 bilvarumärken och bolaget tillhandahåller fullservice för såväl privat- som företagskunder. Hedin Bil är representerat på drygt 120 platser i Sverige, Norge, Belgien och Schweiz.

OOF Group bedriver projektutveckling av bostäder samt kommersiella fastigheter för industri, lager och logistik.


FILER FÖR NEDLADDNING