Detta är Rosendal

23 maj 2017

Goda kommunikationer

I Rosendal finns det mesta du behöver i vardagen – mataffärer, bank, restauranger och träningsanläggningar. Här finns även ett flertal förskolor, skolor och gymnasieskolor på bekvämt avstånd. Uppsalas stora nöjes- och kulturutbud når du på bara tio minuter via fina promenadstråk och cykelvägar. Pendlar du med bil når du E4:an på ett par minuter. Rosendal ligger också även beläget mitt i en av Svergies främsta kunskapskluster, med två universitet och ett av landets största sjukhus alldeles intill. Arbetar du till exempel på Akademiska sjukhuset, Uppsala Science Park eller Läkemedelsverket kan du promenera till och från Rosendal.

Innovativt och hålbart

Hög miljömedvetenhet präglar hela Rosendal. Visionen är en smart stadsdel där ett hållbart liv görs enkelt genom resurseffektiva lösningar och fokus på miljön. Material och tillgångar används på ett genomtänkt och skonsamt sätt, byggandet av hus och utformningen av offentliga rum har haft ett livscykelperspektiv som utgångspunkt. Robusta, högkvalitativa material med lång livslängd minskar i framtida driftkostnader och renoveringsbehov.

Friluftsliv runt knuten

Alldeles intill Rosendal ligger Stadsskogen. Här finns kilometerlånga motionsspår där små avstickare för dig till dungar av ädellövträd, fågeldammar och blåbärsris. Djurlivet är rikt, skogen fungerar som en grön korridor för rådjur, harar och andra små djur som passerar mellan Hågadalen och centrum. Om vintern anläggs spår för längdskidåkning i skogen. Det går även bra att leta sig vidare ner mot lugnet vid Fyrisån där man kan dra upp en abborre eller två.

Tennishallen

1908 startade Uppsala Studenters Idrottsförening sin anrika tennisklubb. Efter att länge ha disponerat ett antal banor runt om i Uppsala stod häromåret den stora SEB USIF Arena klar i Rosendal. Idag inhyser den vackra tennishallen med furufasad, förutom fem tennisbanor, också squashbana, padelbanor 8Både inom- och utomhus), gym samt en hall för basket och andra inomhussporter.