...

Vinter i Vårdsätravik

13 februari 2019

På fjärden Ekoln är det bara att snöra på sig skridskorna och ge sig ut, bland barnfamiljer, motionärer, långfärdsskridskoåkare och isjakter. Faller snön så plogas det ett spår till Hammarkog, där det också går bra att värma frusna fingrar inne på kaféet eller att äta de egna mackorna vid matsäcksstugan. Glöm dock inte att kontrollera isen innan du ger dig ut. Och se till att ha isdubbar med dig.

För den som drömmer om fjällen är det bara ett par rejäla snöbollskast till Sunnerstabacken. Här kan du åka skidor eller snowboard i de tre nedfarterna och de allra minsta kan välja pulka i barnbacken. Har du ingen egen skidutrustning går det utmärkt att hyra på plats. Efter åket kan man värma sig i kaféet vid backen. Här finns också grillplatser för den som vill äta en korv.

Om du hellre åker skidor på längden finns gott om spår att upptäcka runt omkring Vårdsätravik. Hågadalens naturreservat erbjuder en mängd olika skidmöjligheter, där den mest spännande är Kung Björns spår, en 10 kilometer lång slinga som tar dig genom djupa skogar och ut över öppna fält.

Oavsett vilken vinteraktivitet du gillar bäst, är det bara att ta på dig mössan och bege dig ut.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.