Dela bilen med andra

22 februari 2017

Att gå med i en bilpool som Sunfleet är ett betydligt smartare och modernare sätt att få tillgång till bil när man behöver den.
Sunfleet har ett flertal olika typer av medlemsskap beroende på hur ofta du behöver bil, men alla bygger på samma grundprincip.


1. Boka
I vilken stad och på vilken bilpool vill du plocka upp bilen? Fyll i datum och tid och välj en bil som passar dina behov. Det finns olika modeller och storlekar. Mestadels Volvobilar, och många av dem miljöklassade. Bokningen sköter du via hemsidan, Sunfleet-appen eller genom Sunfleets kundsupport.


2. Hitta bilen
Sunfleet har över 470 bilpooler på närmre 50 orter runt om i Sverige. Alltid på tillgängliga platser, dit det är enkelt att ta sig till fots. Du är inte knuten till en specifik bilpool, eller ens en specifik stad. Ena gången kan du välja att hämta en bil i Göteborg, en annan gång i Stockholm eller Lund till exempel. Dock måste du alltid lämna bilen på samma ställe som du hämtade den. Strax innan avfärd får du ett sms som talar om registreringsnumret och vid vilken pool du valt att hämta bilen.


3. Lås upp
Håll ditt Sunfleet-kort mot läsaren i framrutan eller svara OK på sms:et Sunfleet skickar eller tryck på nyckelsymbolen i appen.


4. Kör!
Nyckeln ligger i handskfacket. Ta ett varv runt bilen och kolla så allt ser okej ut. Sen är det bara att dra iväg. När bokningstiden är slut, parkerar du bilen på samma ställe som du hämtade den.
Om du väljer att flytta in exempelvis i Rosendal så har vi redan ett avtal med Sunfleet där. Eftersom vi tycker att bilpool är framtidens billösning.